ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, :: 14:7 ::  نويسنده : علي

 

مسجد تازه‌پیر

 
مسجد تازه‌پیر

مسجد تازه‌پیر (به ترکی آذربایجانی: Təzəpir məscidi)‏ از مساجد قدیمی در باکو است. این مسجد که دوران اتحاد جماهیر شوروی به موزه تبدیل شده بود، در سال ۲۰۰۵ میلادی با بودجه دولت توسط الله شكور پاشازاده رئيس اداره روحانيت آذربايجان و قفقاز بازسازی و با امکاناتی جانبی افتتاح گردید. این مسجد که در خيابان شايق عبدالله واقع شده محل اداره روحانيت آذربايجان و قفقاز نیز هست.

محمود احمدی نژاد، و عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه برای بازدید از این مسجد دعوت شدند.

دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, :: 13:58 ::  نويسنده : علي

 

مسجد بی‌بی هیبت

مسجد بی‌بی هیبت
Bibiheybət məscidi
اطلاعات اولیه
موقعیت پرچم جمهوری آذربایجان باکو, جمهوری آذربایجان
وابسته به دین یا مذهب تشیع
ناحیه آب‌شوران
استان بی‌بی‌هیبت
ناحیه شیخوف
موقعیت مسجد
شرح معماری
معمار(ها) فخرالدین میرالای
نوع معماری مسجد
سبک معماری اسلامی, سبک شروانی
سال پایان ساخت ۱۹۹۷
مشخصات
مناره(ها) ۲

مسجد بی‌بی هیبت (ترکی آذربایجانی: Bibiheybət məscidi) یک مسجد قدیمی در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان هست، این بنا در دوران شروانشاهان ساخته شده بود، که در سال ۱۹۳۶ توسط بلشویک به طور کلی نابود شد، و ساخت و ساز بنا از دهه ۹۰ آغاز و سرانجام در سال ۱۹۹۷ میلادی، بنای کنونی مسجد افتتاح شد. این مسجد شامل آرامگاهی از نوادگان حضرت محمد(ص)، که امروزه مرکز معنوی مسلمانان این خطه و یکی از مهمترین بناهای معماری اسلامی در جمهوری آذربایجان می‌باشد. در میان افراد بومی این منطقه، این مسجد با نام مسجد حضرت فاطمه زهرا (س)نیز شناخته می‌شود.

 

پیشینه

تخریب مسجد توسط بلشویک‌ها در سال ۱۹۳۶

مسجد بی‌بی هیبت، آرامگاه دختر امام هفتم شیعیان، امام موسی کاظم (ع)می‌باشد، که از دست آزار و اذیت خلفا، به باکو فرار کرده بود. همچنین آرامگاه نوه ششم امام جعفر صادق(ع) نیز در این مکان مقدس مدفون شده است. بر روی سنگ قبر، امامزادگان نسب وی خواهر امام رضا (ع)حک شده است. نویسنده مشهور فرانسوی، الکساندر دوما نیز از این مسجد در خاطرات خود به هنگام سفر به باکو یاد کرده است. این مسجد در دوران کمونیستی که به موازات تخریب اماکن مذهبی همراه بود، توسط بلشویک‌ها تخریب گردید.

بازسازی

در سال ۱۹۹۴، پس از کسب استقلال جمهوری آذربایجان، حیدر علی اف، رئیس جمهور سابق این کشور دستور مرمت و بازسازی مسجد بی‌بی هیبت را در همان مکان تخریب شده با یک ساختمان و بنای جدید داد. که بنای جدید مسجد در تاریخ ۱۱ ژوئیه ۱۹۹۷ با حضور حیدر علی اف افتتاح شد. مسجد بازسازی شده با حکم ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۵ سالن‌های جدید و بزرگی برای رفاه و آسایش زائران ساخته شد.

معماری

این مسجد قدیمی در قسمت جنوبی آرامگاه واقع شده بود، در حالی که دارای مناره‌ای ۲۰ متری در قسمت غربی مسجد وجود دارد. بعدها یک دخمه و دو سوله به مسجد در سمت جنوب مناره اضافه شد. در سوله‌ها، کتیبه‌های حاوی نام فتحعلی خان، که سنگ قبر مرمر وی در حال حاضر در موزه ملی تاریخ جمهوری آذربایجان نگهداری می‌شود.

داخلی مسجد با زیور آلات غنی تزئین شده است. که شامل یک اتاق مستطیل شکل با طاق یا قوس نوک تیز در زیر گنبد، لوستر، شمعدان وجود دارد، و یک قلاب که آویزان شیشه‌ای رنگی آن را احاطه کرده است. در قسمت شمالی مناره و مسجد بلافاصله مجاور آرامگاه، کتیبه‌ای که توسط برنهارد دورن کشف شد موجود است، از کتیبه‌ها مشخص بود که این مقبره در سال ۱۶۱۹ ساخته شده است.

نمایی قدیمی از مسجد در آغاز قرن بیستم در سال ۱۹۱۱.

مسجد بازسازی مدرن یک نمونه کلاسیک از معماری سبک شروانی است. این مسجد دارای سه گنبد، که به شکل سنتی ساخته شده، در کنار دو مناره نگه داشته‌اند. گنبد سبز و فیروزه‌ای آینه، که با کتیبه‌های طلاکاری شده از قرآن تزئین شده است. نمازخانه مردانه در سمت جنوب از مجتمع قرار گرفته است، در حالی که زنان - در سمت شمال است. بین آنها نیز مقبره قرار گرفته است. بازسازی معماری مسجد بی‌بی هیبت توسط معماری معروف آذربایجانی، سنان سلطانوف طراحی شده است.

نگارخانه

 

دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, :: 12:24 ::  نويسنده : علي


یوسف وزیر چمن‌زمینلی

یوسف وزیر چمن‌زمینلی
Yusif vazir chamanzaminli 1911.jpg
زمینهٔ کاری نویسنده
زادروز ۲ سپتامبر ۱۸۸۷
شوشی
مرگ ۳ ژانویه ۱۹۴۳
اردوگاه گولاگ در نزدیکی نیژنی نووگورود
ملیت آذربایجانی

یوسف وزیر چمن‌زمینلی یا یوسف میربابا اوغلو وزیروف (به ترکی آذربایجانی: Yusif Vəzir Çəmənzəminli)‏ (متولد ۱۸۸۷ شوشی - درگذشت ۱۹۴۳ نیژنی نووگورود) سیاست‌مدار و نویسنده معاصر آذربایجانی به شمار می‌رود.

زندگی

یوس وزیر به سال ۱۸۸۷ در شهر شوشی زاده شد، پدر وی به موسیقی و ادبیات فارسی آشنا بود و اولین آموزگار یوسف در دوران کودکی بود که با توجه به علاقه وی به ادبیات، اشعار محمد فضولی، سعدی و حافظ را از پدرش آموخت. پس از طی تحصیلات مقدماتی در زادگاهش شوشی، راهسپار باکو شد و پس از اتمام تحصیلات خود در مکتبی در شهر باکو عازم دانشگاه کیف شد و در رشته حقوق تحصیل خود را شروع کرد. یوسف وزیر در تمام عمر خود رُمان‌ها، داستان‌های کوتاه، مقالات متعددی نوشته‌است. مقاله طنز "هدرن و بده‌رن" نشریه ملانصرالدین را در سال ۱۹۰۷، مقاله "میر یوسف وزیروف" را نیز در همان مجله در شرح حال خود چاپ کرده‌بود، داستان‌ها و حکایات "ایکی حکایه ۱۹۱۱"، "ملک محمد ۱۹۱۱"، "دیوانه ۱۹۱۲"، "قانلی گؤزیاشلاری ۱۹۱۳"، "حیات صحیفه‌لری ۱۹۱۳"، "آق ساققال ۱۹۱۳"، "جنتین قبضی ۱۹۱۳"، "آروا دلاریمیزین حالی ۱۹۱۳" را به صورت کتاب منتشر کرده‌بود. رُمان‌های "قان ایچینده" و "قیزلار بولاغی" از جمله آثار وی در زمینه رُمان‌نوسی می‌باشد. یوسف وزیر اشعاری به زبان روسی سروده‌بود و به ادبیات کلاسیک روسی واقف بود. وی در سال ۱۹۴۳ در اردوگاه گولاگ نزدیکی نیژنی نووگورود به قتل رسید.

دو شنبه 4 آذر 1392برچسب:, :: 10:7 ::  نويسنده : علي

 

 

قمر الماس‌زاده


زاده ۱۹۱۵
باکو (اکنون جمهوری آذربایجان)
درگذشته ۲۰۰۶
باکو, جمهوری آذربایجان
حرفه رقاص باله

قمر الماس‌زاده (ترکی آذربایجانی: Qəmər Hacıağa qızı Almaszadə, زاده ۱۰ مارس ۱۹۱۵, باکو – ۷ آوریل ۲۰۰۶, باکو) رقاص آذربایجانی و استاد باله بود، از قمر الماس‌زاده به عنوان نخستین رقاص جهان اسلام یاد می‌شود

قمر، با نام مستعار تامارا در باکو در یک خانواده آذری از پدری کفاش و مادری در حرفه ماما، متولد شد. او در سنین جوانی، به انجام حرکت باله علاقه مند شد. توسط دوستش برای درس‌های باله در یک استودیو خصوصی (که بعدا به مدرسه رقص و باله باکو تبدیل شد) متقاعد شد. مادر قمر موارد علاقه جدید دخترش را برآورده می‌کرد، اما پدرش حاجی آقا الماس‌زاده یک مسلمان محافظه کار بود. با این حال مادرش به صورت مخفیانه به دختر خود در آموزش حرفه رقاصی و باله کمک کرد. بعد، زمانی او یک رقاصه مشهور شد.

پس از فارغ التحصیلی از مدرسه طراحی رقص در سال ۱۹۳۰، قمر الماس‌زاده شروع به کار در آکادمی ملی اپرا و تئاتر باله آذربایجان کرد. برای برآورده کردن انتظارات پدرش در سال ۱۹۳۲ در کالج معلمان مسکو وارد مطالعه و آموزش شد. وی مسکو را در ادامه تحصیلات ترک کرده و وارد باکو در اجرای یک اپرا به نام (شاخ-سنم (به ترکی آذربایجانی: Shakh-Senem)‏) شد. در سال ۱۹۳۳، او را به یک مدرسه حرفه‌ای باله در سن پترزبورگ، جایی که او به ماریا رومانوا اولانوا (مادر رقاصه جهان معروف به گالینا اولانوا) به عنوان یک مربی پذیرفته شد .

   

 

دو شنبه 6 آبان 1392برچسب:, :: 8:53 ::  نويسنده : علي

 

 

اتاقهای سنگی سماقان (فرهاد تراش)

اتاقهای سنگی سماقان (فرهاد تراش)
نام اتاقهای سنگی سماقان (فرهاد تراش)
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان آذربایجان غربی
شهرستان شهرستان شاهین دژ
اطلاعات اثر
دیرینگی هزاره اول
دورهٔ ساخت اثر هزاره اول
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۷۳۸۶
تاریخ ثبت ملی ۱۲ بهمن ۱۳۸۱

اتاقهای سنگی سماقان (فرهاد تراش) مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان شاهین دژ، روستای سماقان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۳۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

جستارهای وابسته

منابع

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. بازبینی‌شده در ۱۹/۵/۲۰۱۱. 

 

دو شنبه 6 آبان 1392برچسب:, :: 8:19 ::  نويسنده : علي

 

بازار تکاب افشار

بازار تکاب افشار
نام بازار تکاب افشار
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان آذربایجان غربی
شهرستان تکاب
اطلاعات اثر
نام محلی تیکانتپه بازاره
نام‌های دیگر بازار روباز تکاب
کاربری بازار
دیرینگی دوره پهلوی

بازار رو باز تکاب در سال ۱۳۲۸ تا سال ۱۳۳۸ توسط معمار معروف شهر تبریز استاد غلام حسین معمار باشی تبریزی به دستور ساعد السطان افشار (فتحعلی خان افشار) در چهار خیابان اصلی به مرکزیت چهارراه فعلی تکاب ساخته شد . درهای زیبا و چوبی به روش پیمون بندی و یا به اصطلاح امروزی "طراحی صنعتی" ساخته شدن. نجار آن نیز استاد کربلایی محمد نجار تبریزی بود . امروزه در خیابانهای امام و انقلاب فعلی آثاری از این بازار روباز (مغازه‌ها) قابل رویت می باشد.بازاری زیبا و حیاتی که نقش اقتصادی در شهر را ایفا می کند.

دو شنبه 18 شهريور 1392برچسب:, :: 9:53 ::  نويسنده : علي

سرعین

 
نمایی از مجسمه قارتال (عقاب) در میدانی از شهر سرعین

سرعین شهری کوچک در ۳۰ کیلومتری غرب اردبیل و مرکز شهرستان سرعین است. این شهر به علت چشمه‌های آبگرم فراوان شهرت دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.

شهر سرعین در ۰۴/۴۸ درجه طول شرقی و ۰۹/۳۸ درجه عرض شمالی با مساحتی بیش از ۱۲۸۰۰۰۰ متر مربع در ۲۸ کیلومتری غرب شهر اردبیل قرار دارد. ارتفاع متوسط شهر از سطح دریا ۱۶۵۰ متر می‌باشد.

ویژگی‌های فرهنگی و هنری

برای بررسی فرهنگ مردم سرعین باید فرهنگ مردم آذربایجان بالاخص اردبیل را موردبررسی قرار داد. این مردم خالق یکی از غنیترین گنجینه هایادبیات شفاهی ملل خاورمیانه و ایرانند. جهانگردان شیفتهٔ فولکور ان شده‌اند. ادبیات شفاهی این خطه از سابقه‌ای کهن برخورداراست. شالوده ادبیات آذربایجان برفولکوربنا نهاده شده است و فولکور خود به معنای حکمت خلق یا آفرینش خلق می‌باشد. در جای دیگر فولکور عبارت است از اداب و روسم توده مردم، تصنیف‌های عامیانه و توده شناسی ومجموعه ترانه‌ها و هنرهای سادهٔ یک ملت.

وجه تسمیه سرعین

سرعین در فرهنگ لغات عربی به معنی سرچشمه می‌باشد. در ادوار گذشته ازاین منطقه به نام‌های ساری قیه، سارقین، سرائین، سرقین یادکرد می شده است.ref>، جاذبه‌های گردشگری سرعین تالیف حسینعلی صادق مغانلو، انتشارات باغ اندیشه ۱۳۸۲،

جاذبه‌های شهر سرعین

سرعین به جهت داشتن چشمه‌های آب گرم متعدد معروف است و همه ساله در فصل تابستان پذیرایی ایرانگردان و جهانگردان فراوانی است. در این شهرحدود ۲۵۰ هتل - هتل آپارتمان و مهمانسرا وجود دارد. علاوه بر این مردم منطقه خانه‌های مسکونی و ویلاهای خود را به عنوان مهمانپذیر اجاره می‌دهند.

 
نمایی از روستای ویلا درق در نزدیکی شهر سرعین

روستای تاریخی کنزق

در ۲ کیلومتری شرق شهر سرعین روستای تاریخی به نام کنزق وجود دارد. دراین روستا دره‌های متعددی وجود دارد که نام معروف ترین آنها ساری دره (دره زرد) است. این دره دارای تعدادی چشمه طبیعی بوده و با درختان گلابی و گیاه گیلیدیک و آب روانی که از میان دره می گذرد، مروزه تفرجگاه خیلی از مسافران این منطقه شده است

تورش سویی (آب ترش): این آب ترش و بسیار گازدار است. نوشیدن این آب برای بیماری‌های معده بسیار مناسب است. همچنین برای بیماری‌های پوستی وخارش دست توصیه می‌شود.

مردان بولاغی: آبی بسیار خنک، زلال و سبک دارد که برای بیماری‌های پوستی مثل کهیرزدگی بسیار مناسب است.

دربالا دست این دره تپه‌ای به نام (حسین تپه) وجود دارد که در آن غارهای متعددی است که این غارها مانند شهری در زیر کوه قرار گرفته اند. از این غارها اشیاء تاریخی متعددی یافت شده.

چاقور چوقر: نام تپه‌ای دراین روستا است که در آن گونه های کمیابی از خزنده گان مثل آفتاب پرست وسوسمار زندگی می کنند.

آبگرم‌ها

سرعین دارای دهها چشمه آب گرم معدنی می‌باشد که از کوه سبلان سرچشمه می‌گیرند.

لیست برخی آبگرم‌های معروف سرعین

  • گاومیش گلی (این مجتمع به صورت سنتی است و چشمه‌ها مستقیماً در محل استخر وجود دارند)
  • بش باجیلار (بش باجیلار در زبان آذری به معنای ۵ خواهران است)
  • مجتمع آب درمانی سبلان (این مجتمع به صورت مکانیزه و مجزا برای خانم‌ها و آقایان در طول روز و تا ساعت ۱۱ شب سرویس دهی دارد)
  • آبگرم ژنرال
  • آبگرم پهنلو
  • قهوه سویی
  • ساری سو
  • آبدرمانی شفا
  • قره سو
  • ایرانیان (این مجتمع به صورت کاملاً مجهز است)
  • چشمه ابگرم دالار

پیست اسکی آلوارس

 
دامنه‌های کوه سبلان در نزدیکی روستای الوارس
 
تله کابین آلوارس، اردبیل

پیست اسکی آلوارس در دامنه‌های سبلان واقع شده است که بزرگترین پیست اسکی از لحاظ وسعت در ایران می‌باشد. این پیست اسکی در فاصله ۱۲ کیلومتری روستای الوارس و ۲۴ کیلومتری سرعین قرار گرفته است و از انجائی که پیست فوق در ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد به سبب بارندگی برف فراوان در طول پائیز و زمستان و به جهت دیر ذوب شدن برفهای این منطقه می‌تواند در حدود شش الی هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گیرد که از این لحاظ در کشور در رتبه اول است.

از جمله کارهایی که جهت آماده سازی و بهره برداری از آن انجام شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

احداث جاده‌ای آسفالت به طول ۲۴ کیلومتر تا پای پیست

۱- نصب و راه اندازی دستگاه و خط تله سی یژ به طول ۱۲۵۰ متر ساخت شرکت دو پل مایر اتریش ۲- نصب و راه اندازی یک خط تله اسکی جهت آموزش و استفاده علاقه‌مندان ۳- احداث دو باب ایستگاه کلاسهای آموزشی ۴- ساختمان اداری، مهمانسرا، رستوران، خرید دستگاه برف کوب، هتلی مدرن و مجهز...... مجتمع ورزشهای زمستانی آلوارس در آن واقع شده است.

اتوبان سرعین

اتوبان دو بانده جدیدالاحداث از طرف اردبیل مسیر راحت و ویژه‌ای را جهت تامین امنیت مسافران فراهم آورده است.

 

سوگ‌ها و عزاها

برجسته ترین مراسم در سوگ‌ها شبیه خوانی و تعزیه خوانی دهه اول ماه محرم می‌باشد.

نگارخانه

دو شنبه 18 شهريور 1392برچسب:, :: 8:19 ::  نويسنده : علي
 

شیوه آذری، سبکی در معماری ایرانیِ پس از اسلام است که به آذربایجان منسوب است. این شیوه، سبک مغول یا ایرانی - مغول نیز نامیده می‌شود و در دورهٔ حکومت ایلخانان بر ایران (۶۵۴-۷۳۶ق /۱۲۵۶ -۱۳۳۶م) رواج یافت.


 

نگارخانه

منابع

دو شنبه 21 مرداد 1392برچسب:, :: 12:52 ::  نويسنده : علي
 
 
 

کوه پیر محمد (شهرستان شاهین‌دژ)

 

 
کوه پیر محمد

کوه پیر محمد، در شمال شرقی شهرستان شاهین‌دژ که تقریباً از همه جای شهر شاهین دژ قابل رویت است از این کوه دره قره قیه (قه ره قایه) و دره زینالو (زینه لی) منشعب می‌شوند که داری طبیعت زیبا هستند این کوه از لحاظ اعتقادی و طبیعی در فصل بهار برای تفریح بومیان منطقه داری اهمیت است که مردم برای قربانی کردن یکی از روزها را در این منطقه به سر می‌برند.

دو شنبه 21 مرداد 1392برچسب:, :: 12:37 ::  نويسنده : علي
 
 
 

مجموعه صخره‌ای بی‌بی کند

مجموعه صخره‌ای بی‌بی کند
نام مجموعه صخره‌ای بی‌بی کند
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان آذربایجان غربی
شهرستان شهرستان شاهین دژ
اطلاعات اثر
کاربری مجموعه
دیرینگی هزاره اول
دورهٔ ساخت اثر هزاره اول
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۳۳۲۴
تاریخ ثبت ملی ۲۵ اسفند ۱۳۷۹

مجموعه صخره‌ای بی بی کند مربوط به هزاره اول است و در شهرستان شاهین دژ، روستای بی بی کند واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نگارخانه

درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 93
بازدید دیروز : 254
بازدید هفته : 354
بازدید ماه : 347
بازدید کل : 201135
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی